Kwaliteit

Kwaliteit begint bij het juiste uitgangsmateriaal. Zowel de planten voor de aanleg van moerbedden als het ent- en oculatiehout komen zoveel als mogelijk van Vermeerderingstuinen Nederland. Uitgangsmateriaal van Vermeerderingstuinen Nederland biedt de beste garantie voor gezond en soortecht uitgangsmateriaal.

Zowel de productie van vruchtbomen als van onderstammen staat jaarrond onder controle van de Naktuinbouw. De gehele productie vindt bovendien plaats in een bacterievuur vrij gebied (Zpb2).

Vruchtbomen en onderstammen die onder toezicht van Naktuinbouw zijn gekweekt met uitgangsmateriaal van Vermeerderingstuinen Nederland krijgen een oranje of wit waarmerkstrookje (plombe). Dit waarmerkstrookje staat borg voor gezond en soortecht plantmateriaal.

Fruitbomen worden ofwel in de herfst afgeleverd en meteen geplant, ofwel in een van de op het bedrijf in Zeewolde aanwezige koelcellen opgeslagen. Ook de onderstammen, slapende ogen en handveredelingen worden in koelcellen bewaard.

De koelcellen zijn voorzien van luchtbevochtigingsinstallatie voor het realiseren van optimale bewaarcondities.

Levering van vruchtbomen en onderstammen vindt plaats conform de HBN- en VVFN-handelsvoorwaarden. Deze zijn op aanvraag verkrijgbaar.